Mega dobrá špargľovo-hríbová polievka!
Vychutnaj si s nami aj ty skvelú špargľovo-špenátovú polievku, ktorá ťa v tejto zime jednoznačne zahreje. Táto nízkokalorická lahôdka nielenže vynikajúco chutí, ale je aj plná vitamínov, ako je draslík, zinok či horčík.
Špargľa je vzácna zelenina, ktorá je nielen ľahko stráviteľná, ale je aj lahodná a skvelá pre svoj obsah vody, vlákniny, bielkovín, vitamínu E, C i vitamínov skupiny B. Znakom čerstvej špargle je to, že sa nedá ohnúť, ale láme sa. Nesmieme zabudnúť ani nato, že obsahuje draslík, fosfor, mangán, selén, zinok či horčík. Špargľa je významné afrodiziakum a my ti dnes prinášame skvelý recept z tejto zeleniny.
Potrebujeme:
400g ošúpanej bielej špargle
100g šampiňónov
1 lyžicu citrónovej šťavy
1 lyžicu himalájskej soli
1 šalotku
1,5 lyžice olivového oleja
1 lyžičku kurkumy
štipku čierneho korenia
trošku muškátového orieška
1l vody
Postup:
1. Šalotku orestujeme na olivovom oleji.
2. Pridáme špargľu a šampiňóny, ktoré sú nakrájané na kúsky.
3. Dochutíme soľou, všetkými uvedenými koreninami a citrónovou šťavou.
4. Zalejeme vodou podľa potreby a necháme variť približne 20 minút.
5. Ako posledný krok polievku rozmixujeme ponorným mixérom a môžeme sa pustiť do toho!
Bon apettit.