Jesenná špecialita – Hokkaido polievka
Pre milovníkov hokkaido tekvice máme skvelú správu. Dnes sme si pre vás pripravili vynikajúci recept na polievku z tejto tekvice. Samozrejme sa medzi nami nájdu aj takí, ktorí s ňou ešte nemali tú česť, a tím ju len vrelo odporúčame.
Hokkaido polievka je veľmi obľúbená nielen kvôli svojej vynikajúcej chuti, ale je aj skvelým zdrojom vitamínov. Obsahuje napríklad draslík, fosfor, horčík, vápnik či železo a vďaka obsahu sacharidov je vhodná aj pre diabetikov. Dokonca je aj skvelou prevenciou proti chrípke, pretože obsahuje vitamíny skupiny B – B17.
Vychvaľovania už bolo však dosť. Poďme si ju spolu pripraviť!
Postup:
Hokkaido tekvicu si poriadne umyjeme a ošúpeme. Odstránime z nej semienka a následne ju celú pokrájame na kocky. Pokrájaná sa nám bude lepšie variť a budeme ju mať aj skôr hotovú. Tekvicu si dáme spolu s mrkvou do hrnca a varíme vo vode (cca 20-30 min.) spolu s celým strúčikom cesnaku, bobkovým listom a novým korením.
Ak už máme tekvicu aj mrkvu mäkkú, je čas, aby sme z vývaru vybrali: cesnak, bobkový list a korenie. Tekvicu s mrkvou rozmixujeme do hladka ponorným mixérom vo vode, v ktorej sme ju varili. Tento vývar ďalej dochutíme soľou a zázvorom, ktorý si nastrúhame na jemnom strúhadle. Množstvo nechávame na vás. Zázvor našu polievku spraví pikantnejšou. (Podľa chuti môžete polievku dochutiť ešte muškátovým orieškom, s ktorým však veľmi opatrne).
Na záver pridáme pomarančovú šťavu. Jeho chuť a vôňa je veľmi vhodná, robí polievku zaujímavejšou. Všetky citrusové chute sa výborne dopĺňajú so zázvorom.
Ďalej pristrúhame kôru z celého pomaranča a podávať môžete len tak “čistú” alebo odporúčame na vrch prihodiť, či už zľahka opečené tekvicové alebo ľanové semiačka.
Na záver ešte dochucujeme – dosolíme, dokoreníme.
Bon Apettit!