Bleskovo rýchle nátierky 3x inak
Nudia ťa nátierky plné konzervantov a umelých prísad? Máme pre teba 3 zdravé alternatívy, ktoré budeš mať za chvíľu hotové. Tieto nátierky nielenže vynikajúco chutia, ale sú aj plné vitamínov. Všetky recepty sú pre cca 4 osoby a zaberú ti maximálne 15 minút.
• 70g tekvicových semiačok
• 400g jemného kozieho syra alebo cottage cheese
• 1 uvarené vajíčko
• 3 PL tekvicového oleja
• 2 PL bieleho jogurtu
• 2 ČL mletej rasce
Najprv opražíme tekvicové semiačka na suchej panvici. Sporák vypneme, keď semiačka začnú rozvoniavať. Po vychladnutí ich nakrájame na malé kúsky a dáme do misky, do ktorej pridáme postupne všetky ingrediencie. Uvarené vajíčko najemno nastrúhame do misky. Osolíme a okoreníme podľa chuti. (K nátierke sa skvele hodia olivy).
• 300g jemného tvarohu
• 150g koreňa zeleru
• 1 uvarené vajíčko
• 2 PL bieleho jogurtu
• citrónová šťava
Koreň zeleru očistíme a spolu s vajíčkom ho nastrúhame najemno. Pridáme do misky zvyšné ingrediencie a dochutíme podľa potreby. Odporúčame tiež pridať do receptu vlašské orechy podľa chuti.
• 250g nastrúhanej mrkvy
• 70g čerstvého baby špenátu
• 2 strúčky cesnaku
• 200g cottage cheese
• 1 PL olivový olej
• 1 PL chia semienka
• citrónová šťava
• 2 PL strúhaný parmezán
Čerstvý špenát nasekáme najemno. Mrkvu očistíme a nastrúhame. Všetky suroviny zmiešame spolu do misky a všetko premiešame. Dochutíme opäť soľou a korením. Odporúčame tiež pridať do receptu vlašské orechy podľa chuti.
Nátierky najlepšie chutia na celozrnných hriankach alebo s chrumkavými celozrnnými krekrami.
Bon apettit.
Nátierka z tekvicových semiačok

Zelerová nátierka s vajíčkom

Mrkvovo-špenátová nátierka
