Suroviny, ktoré robia zázraky
Cesnak smrdí a brokolica zle chutí, no ich liečivé účinky sa nevyrovnajú žiadnej tabletke. Ak ešte neviete aký majú prínos pre vaše zdravie, prečítajte si následujúci článok.
Čučoriedky majú viac antioxidantov (antioxidanty sú kúzelné molekuly, ktoré napomáhajú brániť sa pred viacerými chorobami) ako 40 ďaľších bežných druhov ovocia a zeleniny. Antioxidačné rastlinné pigmenty, ktoré robia šupky čučoriedok modrými sú výbornou prevenciou srdcových ochorení, rakoviny a slepoty . Čučoriedky sú tiež prospešné na prevenciu infekcií močových ciest, a to vďaka antioxidačným epikatechínom, ktoré zábraňia baktériam usadiť sa na stenách močového mechúra. Cesnak má antibakteriálne, antimykotické a antivírusové vlastnosti. Väčšina z jeho potenciálu pre boj s chorobami pochádza zo sírnych zlúčenín, ktoré pôsobia ako antioxidanty. Cesnak pôsobí výborne aj na kardiovaskulárny systém. Len šesť alebo viac strúčikov cesnaku týždenne môže znížiť riziko rakoviny hrubého čreva, žalúdka a rakoviny prostaty. Začleňte do svojho jedálnička aspoň jeden strúčik cesnaku denne. Olivy skúste stlačiť a dostanete jeden z najzdravších olejov na svete. Hlavným prínosom olivového oleja je, že znižuje ” zlý ” LDL cholesterol (LDL cholesterol dláždi cestičky k zaneseniu a kôrnateniu tepien) a zvyšuje ” dobrý ” HDL cholesterol (lipoproteíny s vysokou hustotou, označené ako HDL, organizmus pred ochoreniami chránia), vďaka svojim mono-nesaturovaným tukom (mono-nesaturované tuky majú fantastické vlastnosti – dokážu prečistiť organizmus od kyselín. Nachádzajú sa hlavne v olivách a avokáde.). Olivový olej je tiež plný antioxidantov zvaných fenoly , ktoré môžu chrániť steny tepien pred nahromadením cholesterolu. Brokolica je číslo jeden v boji proti rakovine, a to vďaka jej síričitým zlúčeninám, ako je napríklad sulforafan , ktorý môžete cítiť keď brokolicu varíte. Tieto zlúčeniny v našom tele vyvolávajú signál, aby telo začalo produkovať viac enzýmov, ktoré detoxikujú potencionálne rakovinotvorné zlúčeniny. Jedzte najmä varenú brokolicu. Biely jogurt je výborným zdrojom vápnika pre kosti, avšak jeho skutočná sila spočíva v živých prospešných baktériách, známych ako probiotiká, ktoré ochraňujú črevnú mikroflóru pred škodlivými baktériami, z ktorých vznikajú hlavne ochorenia ženských partií. Konzumácia pravého bieleho jogurtu zo živými kultúrami vám pomôže aj so zápalovými ochoreniami čriev ako sú vredy, infekcie močových ciest a vaginálne kvasinkové infekcie. Ovsené vločky, ktoré sú nabité beta-glukánom (druh rozpustnej vlákniny) napomáhajú udržiavať krvný tlak v norme a taktiež zlepšujú trávenie. Jedna šálka uvarených ovsených otrúb alebo vločiek denne, zabezpečí čisté črevá pre lepšie trávenie.
Ak sa vám článok páčil dajte nám facebook páčik. 🙂
Čučoriedky majú viac antioxidantov (antioxidanty sú kúzelné molekuly, ktoré napomáhajú brániť sa pred viacerými chorobami) ako 40 ďaľších bežných druhov ovocia a zeleniny. Antioxidačné rastlinné pigmenty, ktoré robia šupky čučoriedok modrými sú výbornou prevenciou srdcových ochorení, rakoviny a slepoty . Čučoriedky sú tiež prospešné na prevenciu infekcií močových ciest, a to vďaka antioxidačným epikatechínom, ktoré zábraňia baktériam usadiť sa na stenách močového mechúra. Cesnak má antibakteriálne, antimykotické a antivírusové vlastnosti. Väčšina z jeho potenciálu pre boj s chorobami pochádza zo sírnych zlúčenín, ktoré pôsobia ako antioxidanty. Cesnak pôsobí výborne aj na kardiovaskulárny systém. Len šesť alebo viac strúčikov cesnaku týždenne môže znížiť riziko rakoviny hrubého čreva, žalúdka a rakoviny prostaty. Začleňte do svojho jedálnička aspoň jeden strúčik cesnaku denne. Olivy skúste stlačiť a dostanete jeden z najzdravších olejov na svete. Hlavným prínosom olivového oleja je, že znižuje ” zlý ” LDL cholesterol (LDL cholesterol dláždi cestičky k zaneseniu a kôrnateniu tepien) a zvyšuje ” dobrý ” HDL cholesterol (lipoproteíny s vysokou hustotou, označené ako HDL, organizmus pred ochoreniami chránia), vďaka svojim mono-nesaturovaným tukom (mono-nesaturované tuky majú fantastické vlastnosti – dokážu prečistiť organizmus od kyselín. Nachádzajú sa hlavne v olivách a avokáde.). Olivový olej je tiež plný antioxidantov zvaných fenoly , ktoré môžu chrániť steny tepien pred nahromadením cholesterolu. Brokolica je číslo jeden v boji proti rakovine, a to vďaka jej síričitým zlúčeninám, ako je napríklad sulforafan , ktorý môžete cítiť keď brokolicu varíte. Tieto zlúčeniny v našom tele vyvolávajú signál, aby telo začalo produkovať viac enzýmov, ktoré detoxikujú potencionálne rakovinotvorné zlúčeniny. Jedzte najmä varenú brokolicu. Biely jogurt je výborným zdrojom vápnika pre kosti, avšak jeho skutočná sila spočíva v živých prospešných baktériách, známych ako probiotiká, ktoré ochraňujú črevnú mikroflóru pred škodlivými baktériami, z ktorých vznikajú hlavne ochorenia ženských partií. Konzumácia pravého bieleho jogurtu zo živými kultúrami vám pomôže aj so zápalovými ochoreniami čriev ako sú vredy, infekcie močových ciest a vaginálne kvasinkové infekcie. Ovsené vločky, ktoré sú nabité beta-glukánom (druh rozpustnej vlákniny) napomáhajú udržiavať krvný tlak v norme a taktiež zlepšujú trávenie. Jedna šálka uvarených ovsených otrúb alebo vločiek denne, zabezpečí čisté črevá pre lepšie trávenie.
Ak sa vám článok páčil dajte nám facebook páčik. 🙂