blog

Blog

2.1.2017

Zemiaky s avokádovým dipom.

Miešané zemiaky so smotanovo-avokádovým dipom

Ingrediencie na avokádový dip:

  • 1 avokádo
  • ⅓ šálky gréckeho jogurtu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 limetka
  • 2 lyžice mletého koriandra
  • 2 lyžice vody
  • soľ
  • čierne korenie

Ingrediencie na zemiaky:

  • 400 g sladkých zemiakov, olúpané a nakrájané na malé kocky
  • 250 g. červenohnedých zemiakov, olúpané a nakrájané na malé kocky
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • ¾ šálky čiernej fazule (varenej)
  • 4 plátky slaniny
  • mletý koriander

Postup:
V mixéri zmiešajte avokádo, jogurt, cesnak, limetkovú štavu, koriander (môže byť aj čerstvý), vodu, soľ a korenie. Vymixujte do hladka a uložte do chladničky. Pokrájané zemiaky na malé kocky varíme kým nazmäknú, asi 8 minút. Rozohrejte olivový olej vo veľkej, hlbokej panvici. Pridajte cesnak, trochu ho osmažte a následne pridajte uverené zemiaky. Miešajte pokiaľ zemiaky nebudú mať jemne zlatistú opečenú farbu. Nakoniec pridajte fazuľu, slaninu, koriander a ešte 2 minúty miešajte. Odstavte od ohňa a môžete servírovať. Prajeme dobrú chuť.

Nutričné hodnoty na 200 g:| Kalórie: 120 kalórií | Tuky: tuky celkom 3,4 g | Nasýtené mastné kyseliny: 0,8 g | Sacharidy: 17,9 g | Cukor: 2,8 g | Sodík: 318.4mg | Vláknina: 4,1 g | Proteín: 5,3 g | Cholesterol: 5.2mg

Staň sa našim VIP členom
a získaj ďalšie výhody.