blog

Blog

13.2.2017

Čokoládovo - slané karamelky s orieškom

Nevieš akú maškrtu pripraviť svojej polovičke na sviatok sv. Valentína? No predsa niečo zdravé a čokoládové! Vyskúšaj naše čokoládovo - slané karamelky s lieskovým orieškom vo vnútri a uvidíš, že stoja za to.

A keďže ľudské telo spaľuje najviac kalórií práve po dobrom tréningu, bol by hriech nevyužiť našu valentínsku akciu a prísť si k nám zatrénovať na Valentína "skoro" úplne zadarmo.

Viac o našej valentínskej akcii tu.

Čas na prípravu: 15-20 minút

Čas mrazenia: 3,5 h.

Ingrediencie na 12 karameliek:

  • 14 ks datlí, vykôstkovaných
  • 75 ml kokosového mlieka
  • 75 ml roztopeného kokosového oleja
  • ¼ čajovej lyžičky morskej soli, hoblinky soli na dozdobenie
  • 1 vanilkový lusk
  • 12 lieskových orieškov
  • Kokosová múka na poprášenie

Čokoládový obal:

  • 25 g pravého kakaa
  • 25g kokosového oleja
  • 2 čajové lyžičky kokosových vločiek

Postup:

Namočte ďatle na 20 minút vo vrelej vode (pozor, nie vriacej), preceďte a rozmixujte v mixéry spolu s kokosovým mliekom, kokosovým olejom, soľou a obsahom vanilkového lusku. Takto rozmixovanú hmotu dajte zmraziť na 1 hodinu.

Plech vysteľte pečúcim papierom. Zoberte lieskové orechy a jeden po druhom ich ´´vykotúľajte´´ v pripravenej zmesi vytiahnutej z mrazáku. Je to babračka, guľlky nebudú mať rovnaký tvar ale to vôbec nevadí, výsledok bude stáť za to ? . Poprášte ich troškou kokosovej múky aby sa guľky neprilepovali k sebe a poukladajte ich na plech. Plech potom dajte na 3 hodiny do mrazničky.

Poďme si pripraviť čokoládový obal. Kakao, kokosový olej a kokosové vločky dajte variť v malom hrnčeku a na nízky oheň, miešajte až dokiaľ sa všetky prísady neroztopia. Stiahnite z ohňa a nechajte vychladnúť. Takto vychladnutou zmesou obaľte karamelky, poprášte hoblinkami soli a dajte naspäť do mrazničky na 30 minút.

A je to! ?

Staň sa našim VIP členom
a získaj ďalšie výhody.