blog

Blog

27.1.2017

Šošovicová polievka na zahriatie tela aj duše

Hľadáte polievku, ktorá vás zahreje nielen v žalúdku ale aj na duši? Práve ste ju našli! Táto šošovicová polievka nielenže vynikajúco chutí, ale obsahuje aj vysoký obsah biologicky aktívnej bielkoviny. Tá sa postará o obnovu a regeneráciu buniek, svalov a tkanív. Šošovica obsahuje komplex sacharidov, ktorý zabezpečuje plynulý prísun glukózy do krvi a buniek. Vďaka tomu je organizmus počas niekoľkých hodín rovnomerne zabezpečený cukrom a glukózou, čo je nevyhnutné najmä pre činnosť a výkonnosť mozgu a nervov.

Šošovica je okrem toho aj jedným z najvýdatnejších zdrojov železa, obsahuje vápnik na spevnenie kostí a draslík dôležitý pre uvoľňovanie svalovej energie. Pôsobí odvodňujúco a napomáha redukovať hmotnosť.

Ingrediencie:

  • 4 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 biela cibuľa, nasekaná na kúsky
  • 2 mrkvy, ošúpané a nasekané na kúsky
  • 4 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2 čajové lyžičky mletej rasce
  • 1 čajová lyžička kari korenia
  • ½ čajovej lyžičky sušeného tymianu
  • 1 veľká konzerva nakrájaných rajčín, scedených
  • 250 g hnedej alebo zelenej šošovice, pretriedenej a umytej
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 460 ml vody
  • 1 čajová lyžička soli
  • Štipka červenej papriky
  • Mleté čierne korenie
  • 100 g kučeravého kelu alebo zimnej kapusty
  • Petržlenová vňať na dozdobenie

Postup:

  • Na oleji poduste cibuľu a mrkvu, približne 5 minút
  • Pridajte rascu, tymian, kari korenie a cesnak, duste približne 1 minútu
  • Pridajte rajčiny, duste približne 5 minút
  • Pridajte šošovicu, zeleninový vývar a vodu, varte 30 minút
  • Pridajte kučeravý kel (zimnú kapustu) a varte ďalších 5 minút
  • Dochuťte soľou, korením a červenou paprikou
  • Na záver posypte petržlenovou vňaťou

Na zahriatie najlepšie podávať horúce. Dobrú chuť ?.

Staň sa našim VIP členom
a získaj ďalšie výhody.