blog

Blog

19.12.2016

Sladkosť bez výčitiek.

Pečené sladké zemiaky s jogurtom a banánom

Ingrediencie

  • 2 ks sladkých zemiakov (batáty)
  • 1 lyžica extra panenského olivového oleja
  • 1 lyžica medu
  • biely jogurt
  • 1 ks banánu
  • 1 lyžica hoblín z horkej čokolády
  • mletá škorica

Postup

Predhrejte rúru na 200 stupňov. Na plech umiestnite papier na pečenie. Umyte sladké zemiaky a potom nakrájajte na polovicu. Sladké zemiaky potrite olivovým olejom po všetkých stranách a položte na plech plochou časťou nadol. Pečte približne 25 minút. Opatrne vyberte sladké zemiaky z rúry a otočte ich tak, aby plochá strana smerovala nahor. Pokvapkajte medom, posypte mletou škoricou a umiestnite späť do rúry  na 5-10 minút, aby sa chute ingrediencií prepojili. Ak sa zemiaky dajú jednoducho prepichnúť vidličkou, môžete ich vybrať. Jemne potrite zemiaky jogurtom a položte na ne plátky banánu. Nakoniec to celé posypte čokoládovými hoblinami.

Už teraz sa nám zbiehajú slinky. Prajeme dobrú chuť.

Staň sa našim VIP členom
a získaj ďalšie výhody.